Andover Hall

Född 1999 e. Garland Lobell – Amour Angus e. Magna Force 1.09,3 * 875.047 USD

En gigant på och utanför banan

ANDOVER HALL var själv en fantastisk tävlingshäst, men det är i aveln har gjort avtryck för all framtid. I Sverige har hans två Elitloppsvinnare Magic Tonight och Nuncio numera övergått till avelsverksamhet. USA-födda är även Hambletonian-vinnarna Perfect Spirit och Donato Hanover. Där finns också Creatine och Pampered Princess, i Italien finns Igor Font, i Finland Brad de Veluwe!. ANDOVER HALL är fortsatt högaktuell och bland hans USA-födda treåringar finns miljonärerna HL Revadon 1.10,2 och Andovers Asset 1.12,1, den sistnämnde har tagit elva segrar! Bland tvååringarna har flera talanger visat upp sig, däribland Maestereamon som vunnit på 1.10,1 och Loyal Fox Hanover som vunnit Liberty Bell.

Alltid högaktuell

ANDOVER HALL går hem i alla länder och i Finland tog han en dubbel i Breeders Crown. Fjolårets Kriterievinnare Lewis Ale 1.11,8ak/€208.431 passerade två miljoner intjänat när han vann BC-finalen för fyraåriga hingstar/valacker och besegrade eliten på 1.13,8a/2.140 meter.
Samma dag tog Peanuts hem finalen för de fyraåriga stona i Jyväskylä! Peanuts är tveklöst Finlands bästa fyraåriga sto och har vunnit St Leger och Breeders Crown, samt var trea mot grabbarna i Derbyt på sin väg mot 194.100 euro intjänat. Peanuts ståtar med tio segrar och 16 pallplaceringar på 20 starter!
I Sverige har tvååriga Amour Hill imponerat vid debutsegern och lika gamla Amperage Hanover inlett med två segrar på tre starter.
Fyraårige Roofie har passerat miljonen intjänat, inte minst genom femteplatsen i Svenskt Travderby.
Svenskfödde tvååringen Natorp Bo vann tyska Vinterfavoriten på 1.15,2a/1.680 meter i Hamburg med Dion Tesselar.
I Danmark har fyraåriga Dusty Shadow gjort i princip allt rätt under sin karriär. 13 starter har givit sju segrar och 663.762 danska kronor med bland annat triumfer i norska V75, andraplats i Danskt Hoppe Derby och seger i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. Den fyraåriga damen spås en lysande framtid.

Leverantör av världsstjärnor

2006 gjorde hans förstfödda dundersuccé på tävlingsbanan med hästar som Donato Hanover och Adrian Chip. Samt superstoet Pampered Princess. 2007 tog Donato Hanover och Adrian Chip en dubbelseger i Hambletonian Stakes och dominerade den amerikanska treårskullen.

Donato Hanover har fört den gyllene blodslinjen vidare med toppindividerna The Bank, Shake It Carry, Check Me Out, Solvato, Weingartner och Uncle Lasse. Och förstås svenska toppstoet D’One som spöade alla i Breeders’ Crown i Kanada.

Helbröderna Conway Hall och Angus Hall, samt helsystern Emile Cas EL (mor till Hambo-vinnaren Trixton), har bidragit till att familjen växt sig än starkare och kommer att dominera travfamiljen många år framöver.

Video

Nuncio vinner Elitloppet 2016

Nuncio på The Meadowlands 2014

Magic Tonight vinner Elitloppet 2015

Perfect Spirit vinner Kungapokalen

Avelshingstar World Trot representerar