Googoo Gaagaa

Cams Rocket – Koras Trotter / 1.08,8 / 665.339 USD

Googoo Gaagaa har lockat de svenska stortränarna

För tillfället finns 24 ettåringar i träning hos bland annat följande: Svante Båth, Peter Untersteiner, Robert Bergh, Daniel Redén, Johan Untersteiner, Petri Salmela, Mattias Djuse, Lars I Nilsson och Claes Sjöström.

Gaagaa Gone

Har segrat i åtta lopp på tio starter

Gaagaa Gone är en synnerligen talangfull tvåårig dotter till Googoo Gaagaa. Hon har segrat i åtta lopp på tio starter i år i USA. Toppkusken Corey Callahan var imponerad av hennes fartresurser i senaste starten då hon reparerade en 80 meters startgalopp till en tredjeplats. Sista kilometern travade hon efter 1.12,0 på den långsamma Rosecroft-banan!

Flaming Ace Sisu

I Sverige finns Flaming Ace Sisu som visade fina takter när hon kvalade in på 1.21,4/2140 på Solvalla den 15 november. Sista kilometern travade hon strax under 1.16,0.

Det bästa ”outcross-alternativet”!

I avelsvärderingen fick han betyget: ”Högt skattat avelsvärde”. Han har fungerat mycket bra i aveln och har hög dräktighet 2015-2016. 2016 såldes det tre avkommor på auktion, två i Sverige (en hingst u. Shanty Irish och ett sto u. Siren Hall) och en i USA (hingst u. Cavinetta). Priserna var (i SEK) 275.000, 240.000 och 270.000, dvs ett snitt på drygt 260.000, vilket är mer än 4 ggr fölavgiften.

”Fantastisk häst med enormt steg”

Inte många hade hört talas om en stor brun hingst som kom till start med fem raka segrar den 25 augusti 2011 på Ocean Downs. Möjligen hade någon reagerat på det läckra namnet Googoo Gaagga som tagit billiga segrar i tvååringslopp i Maryland.

Men den här varma sommarkvällen ville ägaren och tränaren Richard Hans se lite mer av sin stjärna. Hans bad kusken Jin Morand att dra på i jämn hög fart. Mellantiderna låg runt 1.12 på den lilla 800 metersbanan. Segermarginalen blev 41 längder och segertiden nya banrekordet 1.12,1 (1.56).

Ryktet spreds snabbt över hela Nordamerika. Över en natt visste alla vem Googoo Gaagaa var!

”Det är en fantistisk häst med ett enormt steg. Han kan trava 1.11,5 även i en tjurfäktningsarena, sade en imponerad Jim Morand.

Intresset var stort när Googoo Gaagaa skulle möta ”The Big Boys” på The Meadowlands i början av treårssäsongen. Han utklassade alla i The Simpson och vann med fem enkla längder på 1.11,0.

Därefter följde ytterligare fyra raka vinster mot de bästa treåringarna i USA. I segern i Beal Memorial travade nytt världsrekord – 1.08,8 – på 1000 metersbana.

Den 18 augusti besegrade Googoo Gaagaa nyblivne Hambletonian-vinnaren Market Share i The Colonial i Philadelphia. Tiden 1.09,8.

”När Richard ringde inför treåringssäsongen och frågade om jag kunde köra Googoo Gaagaa berättade han om sina höga tankar om hästen men jag trodde honom inte. Men jag har fått äta upp allt. Hästen är en travmaskin. Jag har aldrig kört en snabbare travhäst, säger toppkusken Corey Callahan.

I Googoo Gaagaas ådror rinner hypersnabb passgångarblod. Pappa är Cams Rocket (Cams Card Shark) och lite långsökt kan man säga att Lutfi Kolgjini är inblandad i hur världsrekordhållaren blev till.

”Jag hade varit med mitt sto Koras Trotter till den svenska hingsten Revenue, men hon blev inte dräktig. Besviken åkte jag hemåt med stoet i hästsläpet. En god vän föreslog att jag skulle använda min egen passgångarhingst Cams Rocket och jag köpte idéen. Redan som föl var Googoo Gaagaa något extra och han fick mitt liv att förändras helt. Jag hade flera från Europa som ringde och ville köpa min häst för stora pengar men jag valde att behålla honom, säger Richard Hans.

En fantastisk historia som är långt ifrån slut.

Världsrekord både som 2- och 3-åring!

Vann 15 av 23 lopp, bland dem: Earl Beal Jr Memorial, Colonial Trot Final och John Simpson Memorial.

Video

Avelshingstar World Trot representerar