Googoo Gaagaa

Född 2009 e. Cams Rocket – Koras Trotter e. Veeba Rova 1.08,8 * 665.339 USD

Klassisk vinnare i första kullen!

Gaagaa Gone

Har segrat i 13 lopp på 18 starter

Redan i sin första svenskfödda kull fick GOOGOO GAAGAA en klassisk vinnare. Svante Båths Bythebook 1.12,7a/1.380.300 kronor imponerade enormt i kvalet och infriade förväntningarna i finalen som gav Örjan Kihlström dennes första triumf i Svensk Uppfödningslöpning. Gaagaa Gone är en synnerligen talangfull treårig dotter till Googoo Gaagaa. 13 segrar på 18 starter har inbringat över en miljon kronor. Bland tvååringarna hittar vi Whoopdee Goo med fem segrar på sju starter och rekordet 1.11,6 samt 82.720 dollar intjänat. I Norge finns ett fåtal avkommor där treårige Gogo Hall vann V75 på Bjerke i december och har tjänat 268.384 kronor genom tre segrar och nio pallplatser på 13 starter!

Det bästa ”outcross-alternativet”!

I avelsvärderingen fick GOOGOO GAAGAA betyget: ”Högt skattat avelsvärde”. Han har fungerat mycket bra i aveln och har hög dräktighet 2015-2016. 2016 såldes det tre avkommor på auktion, två i Sverige (en hingst u. Shanty Irish och ett sto u. Siren Hall) och en i USA (hingst u. Cavinetta). Priserna var (i SEK) 275.000, 240.000 och 270.000, dvs ett snitt på drygt 260.000, vilket är mer än fyra gånger fölavgiften.

”Fantastisk häst med enormt steg”

Inte många hade hört talas om en stor brun hingst som kom till start med fem raka segrar den 25 augusti 2011 på Ocean Downs. Möjligen hade någon reagerat på det läckra namnet GOOGOO GAAGAA som tagit billiga segrar i tvååringslopp i Maryland.

Men den här varma sommarkvällen ville ägaren och tränaren Richard Hans se lite mer av sin stjärna. Hans bad kusken Jin Morand att dra på i jämn hög fart. Mellantiderna låg runt 1.12 på den lilla 800 metersbanan. Segermarginalen blev 41 längder och segertiden nya banrekordet 1.12,1 (1.56).

Ryktet spreds snabbt över hela Nordamerika. Över en natt visste alla vem GOOGOO GAAGAA var!

”Det är en fantistisk häst med ett enormt steg. Han kan trava 1.11,5 även i en tjurfäktningsarena, sade en imponerad Jim Morand.

Intresset var stort när GOOGOO GAAGAA skulle möta ”The Big Boys” på The Meadowlands i början av treårssäsongen. Han utklassade alla i The Simpson och vann med fem enkla längder på 1.11,0.

Därefter följde ytterligare fyra raka vinster mot de bästa treåringarna i USA. I segern i Beal Memorial travade nytt världsrekord – 1.08,8 – på 1000 metersbana.

Den 18 augusti besegrade GOOGOO GAAGAA nyblivne Hambletonian-vinnaren Market Share i The Colonial i Philadelphia. Tiden 1.09,8.

”När Richard ringde inför treåringssäsongen och frågade om jag kunde köra GOOGOO GAAGAA berättade han om sina höga tankar om hästen men jag trodde honom inte. Men jag har fått äta upp allt. Hästen är en travmaskin. Jag har aldrig kört en snabbare travhäst, säger toppkusken Corey Callahan.

I GOOGOO GAAGAAS ådror rinner hypersnabbt passgångarblod. Pappa är Cams Rocket (Cams Card Shark) och lite långsökt kan man säga att Lutfi Kolgjini är inblandad i hur världsrekordhållaren blev till.

”Jag hade varit med mitt sto Koras Trotter till den svenska hingsten Revenue, men hon blev inte dräktig. Besviken åkte jag hemåt med stoet i hästsläpet. En god vän föreslog att jag skulle använda min egen passgångarhingst Cams Rocket och jag köpte idéen. Redan som föl var GOOGOO GAAGAA något extra och han fick mitt liv att förändras helt. Jag hade flera från Europa som ringde och ville köpa min häst för stora pengar men jag valde att behålla honom”, säger Richard Hans.

En fantastisk historia som är långt ifrån slut.

Världsrekord både som två- och treåring!

Vann 15 av 23 lopp, bland dem: Earl Beal Jr Memorial, Colonial Trot Final och John Simpson Memorial.

Video

Avelshingstar World Trot representerar