Googoo Gaagaa

Född 2009 e. Cams Rocket – Koras Trotter e. Veeba Rova 1.08,8 * 665.339 USD

Succéhingsten nu i Sverige

Robert Lindström, Googoo Gaagaa och Richard Hans.

GOOGOO GAAGAA har gjort succé med sin första lilla kull och gör debut i aveln på svensk mark 2020!
– Ägaren Richard Hans är väldigt förtjust i sin häst och skulle helst vilja ha kvar honom hemma på gården i Maryland, USA, samtidigt har han noterat avkommornas fina tävlingsresultat i Sverige och uppskattar det intresse svenska uppfödare visat GOOGOO GAAGAA. Jag är oerhört tacksam att vi fått möjlighet att genomföra den här affären och ta honom till Sverige och Europa – GOOGOO GAAGAA verkar passa fantastiskt bra på vårt stomaterial, säger Robert Lindström.

Sopat rent med första svenska kullen

GOOGOO GAAGAAS första riktiga svenska kull är född 2016 (24 levande avkommor) och de har i princip rensat prisbordet:

  • Power vann Kriteriet.
  • Hail Mary vann Svenskt Travderby
  • Bythebook vann Svensk Uppfödningslöpning
En stjärna i USA. Tvåårige Yall Beneath Me har sju segrar på sju starter.

I USA såldes Captain Corey på auktionen i Lexington för 1,5 miljoner svenska kronor och har inte gjort sina köpare besviken. Han spetsvann Hambletonian i höstas och går till aveln med tio segrar på 14 starter, rekordet 1.08,7 och 1.090.333 USD intjänat! Captain Corey är unik i sin utstrålning, kapacitet och uppträdande!

Captain Corey som såldes för 150.000 dollar i Lexington och nu finns hos Åke Svanstedt.

”Fantastisk häst med enormt steg”

Inte många hade hört talas om en stor brun hingst som kom till start med fem raka segrar den 25 augusti 2011 på Ocean Downs. Möjligen hade någon reagerat på det läckra namnet GOOGOO GAAGAA som tagit billiga segrar i tvååringslopp i Maryland.

Men den här varma sommarkvällen ville ägaren och tränaren Richard Hans se lite mer av sin stjärna. Hans bad kusken Jin Morand att dra på i jämn hög fart. Mellantiderna låg runt 1.12 på den lilla 800 metersbanan. Segermarginalen blev 41 längder och segertiden nya banrekordet 1.12,1 (1.56).

Ryktet spreds snabbt över hela Nordamerika. Över en natt visste alla vem GOOGOO GAAGAA var!

”Det är en fantistisk häst med ett enormt steg. Han kan trava 1.11,5 även i en tjurfäktningsarena, sade en imponerad Jim Morand.

Intresset var stort när GOOGOO GAAGAA skulle möta ”The Big Boys” på The Meadowlands i början av treårssäsongen. Han utklassade alla i The Simpson och vann med fem enkla längder på 1.11,0.

Därefter följde ytterligare fyra raka vinster mot de bästa treåringarna i USA. I segern i Beal Memorial travade nytt världsrekord – 1.08,8 – på 1000 metersbana.

Den 18 augusti besegrade GOOGOO GAAGAA nyblivne Hambletonian-vinnaren Market Share i The Colonial i Philadelphia. Tiden 1.09,8.

”När Richard ringde inför treåringssäsongen och frågade om jag kunde köra GOOGOO GAAGAA berättade han om sina höga tankar om hästen men jag trodde honom inte. Men jag har fått äta upp allt. Hästen är en travmaskin. Jag har aldrig kört en snabbare travhäst, säger toppkusken Corey Callahan.

I GOOGOO GAAGAAS ådror rinner hypersnabbt passgångarblod. Pappa är Cams Rocket (Cams Card Shark) och lite långsökt kan man säga att Lutfi Kolgjini är inblandad i hur världsrekordhållaren blev till.

”Jag hade varit med mitt sto Koras Trotter till den svenska hingsten Revenue, men hon blev inte dräktig. Besviken åkte jag hemåt med stoet i hästsläpet. En god vän föreslog att jag skulle använda min egen passgångarhingst Cams Rocket och jag köpte idéen. Redan som föl var GOOGOO GAAGAA något extra och han fick mitt liv att förändras helt. Jag hade flera från Europa som ringde och ville köpa min häst för stora pengar men jag valde att behålla honom”, säger Richard Hans.

En fantastisk historia som är långt ifrån slut.

Världsrekord både som två- och treåring!

Vann 15 av 23 lopp, bland dem: Earl Beal Jr Memorial, Colonial Trot Final och John Simpson Memorial.

Video

Se Power vinna Svenskt Travkriterium

Se Googoo Gaagaa vinna storlopp

Se Captain Corey vinna Hambletonian!

Avelshingstar World Trot representerar