Offspring

Hos Offspring hittar du de flesta av de bästa fryshingstarna!

BAR HOPPING

e. Muscle Hill – Cocktail Hour e. Credit Winner
Dunderdebuten!
Bar Hoppings första kull är född 2018 och hans debutkull har tagit Amerika med storm!
En fantastisk bredd toppas av superstjärnor som Bella Bellini 1.08,2 (1:49,4) och 1,8 miljoner dollar intjänat! Det snackas om Elitloppet för den här damen…Hon har vunnit Hambletonian Oaks, Breeders Crown för treåringar, Matron Stakes och Steele Memorial. I höstas satte hon hela eliten på plats i Breeders Crown (USD 350.000) när hon vann på 1.09,1!
Lägg till att Johan Palema vann Yonkers Trot och In Range redan övergått till avelsverksamhet med över åtta miljoner intjänat.
I kullen 2019 hittar vi kulltoppen Date Night och SIP som båda närmar sig fem miljoner svenska kronor.
Tvååringarna visar också framfötterna: French Wine noterade 1.10,2 när han vann Kentucky Championship i Lexington och passerade 3,5 miljoner kronor intjänat.
Snittpriset i Lexington för Bar Hopping-avkommorna var fantastiska 45.444 dollar – motsvarande 450.000 kronor!
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 12.000

CANTAB HALL

e. Self Possessed – Canland Hall e. Garland Lobell

Cantab Hall är en av de framgångsrikaste avelshingstarna genom tiderna med avkommor som dollarmiljonärerna Father Patrick, Crystal Fashion, Wild Honey, Explosive Matter, Met’s Hall, Uncle Peter, Tamla Celeber med flera.

Hans avkommor har tjänat över 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor!

Cantab Hall är lika vass som morfar, en position han har på superstjärnorna Manchego och Atlanta.

Det finns ett fåtal chanser kvar att betäcka med Cantab Hall som har en fantastisk förmåga att lämna såväl unghäststjärnor till hästar som fortsätter utvecklas. Delicious U.S., Darling Mearas och högaktuelle klassklättraren Unico Broline är övertygande exempel!

Cantab Hall är alltid lika aktuell. Hans tvååringskull 2022 innehåller amerikanske Breeders Crown-vinnaren Gaines Hanover 1.10,5/$493.851 och bland treåringarna var Double Deciever tvåa i Breeders Crown på 1.09,2! Double Deciever har tjänat över 750.000 dollar!

Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 15.000

CREATINE

e. Andover Hall – Berry Nice Muscles e. Muscles Yankee
Succé med sin debutkull!
Creatine tävlade i den Nordamerikanska eliten under fyra år, segrade 17 gånger på 42 starter. Som 2-åring vann han Bluegrass Series på Red Mile och var tvåa i Kindergarten Classic Series. Som 3-åring vann han finalen av Kentucky Futurity, finalen i Carl Erskine Trot, försök i Colonial Trot, Bluegrass Series, försök i Hambletonian. Han kom tvåa i finalen av Breeders Crown på Pocono, finalen i American-National, försök Kentucky Futurity och Reynolds Memorial. Under 4-års säsongen vann Creatine Allerge Farm Trot, American-National Stakes, kom på andra plats i Centaur Trotting Classic, Chip Noble Memorial och i försök till Maple Leaf Trot. Tävlingskarriärens sista år gav en seger i finalen av Breeders Crown på Woodbine i Toronto och en tredjeplats i International Trot.

Creatine har gjort succé med sin debutkull född 2018. På ett begränsat antal avkommor finns dollarmiljonären och en av USA:s absolut bästa hästar för dagen, Jujubee 1.076.157USD och rekordet 1.08,2! Lägg till hamviljonären i dollar, Take All Comers och på nordisk mark har vi bländats av Asteroid, som med 13 segrar på 23 starter besegrat kulltoppar i såväl Sverige som Norge!

Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: 4.000 USD

Ecurie D.

e. Infinitif – To Soon e. Muscles Yankee

Superstjärnan äntligen tillgänglig!
Ecurie D. var en stjärna från sina första steg på tävlingsbanan. Uppsynen, spänsten, aktionen och inställningen. Allt fanns på plats redan i debuten som treåring när han vann på 1.14,3a/2.140 meter på Solvalla!
Han inledde med elva raka segrar, däribland Fyraåringseliten och första förlusten kom i Hugo Åbergs Memorial trots att han travade 1.10,0 med 1.07 sista 800 meterna!
Efter heorisk insats i Elitloppet fortsatte Ecurie D. över Atlanten och presenterade sig direkt för Åke Svanstedt vinnande Allerage Farm och Breeders Crown där han satte hela amerikanska eliten på plats.
Ecurie D. mosade världsrekordet med en halvsekund när han vann Cutler Memorial på 1.07,9! Vilket för övrigt var hans andra världsrekord; han vann Big Noon Pokalen som treåring på 1.12,2 – från dödens!
Ecurie D. avslutade karriären med att triumfera i Breeders Crown ytterligare en gång samt TVG Open där han cementerade sin position som en av världens bästa hästar.
Det bästa amerikanska korsat med det bästa franska blodet – från båda håll!
Ecurie D. har modern stam, men klassiska gener. Han är smått unik då han har det bästa franska och amerikanska blodet, på både fader- och modersidan.
Pappa Infintif har på små kullar producerat topphästar och mångmiljonärer som Ecurie D, Lucifer Lane, Vainqueur R.P, Gisela Ås, Paparazzi och Ingo. Infinitif har dessutom förnämliga gener, mamma Island Dream tjänade över fem miljoner, mormor Bambina över tre miljoner!
Ecurie D:s mamma To Soon har även lämnat klassiska danska vinnaren Fascination och kommer ur Rangones fantastiskt framgångsrika möderne, precis som avelshingstarna Dream With Me, Arnaqueur, Daguet Rapide, Oyonnax (Prix d’Amérique-vinnare) och topphästen Giesolo de Lou.
Här kombineras det bästa av det bästa – från världens ledande travnationer!
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 10.000

GREEN MANALISHI

e. Muscle Hill – Naga Morich e. Enjoy Lavec
Supertalangen som levererade!
Green Manalishi har haft ögonen på sig sedan han såldes på auktion i Sverige och blev den då dyraste 1,5-åringen med tre miljoner kronor.
Green Manalishi flögs till USA där han debuterade i juli som tvååring genom att vinna Pennsylvania All-Stars och Green Manalishi har har tävlat i kulltoppen sedan dess. Han var tvåa i Peter Haughton Memorial, vann William Wellwood och var tvåa i Breeders Crown. Som treåring vann han kvalet till Hambletonian på 1.08,7 och slutade femma i finalen.
Green Manalishi har tjänat över tio miljoner kronor och travat 1.08,7 vid seger.
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: 50.000 kr

GREENSHOE

Father Patrick – Designed To Be e. Donato Hanover
Fenomen med förväntningar!
Greenshoe var ett fenomen på tävlingsbanan, snudd på mytomspunnen för sin kapacitet. Intresset inför avelsdebuten var enormt och Hanover Shoe Farm deklarerade tidigt att Greenshoe var fullbokad. Bland de ston som besökte honom finns Ariana G, Cedar Dove, Propulsions mamma Danae och svenska superstoet Pasithea Face. Förväntningarna på Greenshoe fortsatt är enormt höga!
Greenshoe fick oväntat ge sig i Hambot som tvåa, men vann Kentucky Futurity, Stanley Dancer och Zweig Memorial.  Med tolv segrar på 19 starter, rekordet 1.08,3 och $1.387.376 gick han till avel redan som fyraåring.
Greenshoes debutkull har väckt stor uppmärksamhet under årets auktioner. På svenska Kriterieauktionen snittade hans avkommor 725.000 kronor, eller tre gånger så mycket som till exempel Readly Express eller Propulsion.
I Lexington nådde hans avkommor dyraste snittet av alla hingstar: 130.792 dollar eller 1,3 miljoner svenska kronor. Även på svenska Yearling Sale klev Greenshoes snitt över en miljon (1.035.000 kronor).
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 25.000

HAIL MARY

e. Googoo Gaagaa – Dreams U.S. e. Victory Dream
Stammen som kan förflytta gränser!
Hail Mary har alla förutsättningar att lyckas i aveln som en son till avelssensationen Googoo Gaagaa och med ett möderne som visat sig förflytta gränser. Hail Marys mamma Dreams U.S. är en syster till
Elitloppsvinnaren Moni Maker!
Moni Maker-sonen International Moni har haft sensationell framgång med sin debutkull född 2020 i USA och Moni Maker är även mormor till Ready For Moni 1,2 miljoner USD!
Hail Mary har genom hela karriären varit en publikfriare med vinster i Svenskt Travderby och Breeders Crown och andraplatser i Elitloppet, Åby Stora Pris och STL Open!
Hail Mary kommer endast finnas tillgänglig 2023 med fryst sperma till ett begränsat antal ston. Urval kan komma att ske.
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: SEK 60.000

IN RANGE

Bar Hopping – Ilia e. Windsong’s Legacy
Blixtsnabba generationskiften!
In Range klickar alla boxar som avelshingst.
Blixtsnabba generationsskiften, egna meriter, härstamning av högsta klass och en utstrålning samt inställning som kan ge ett positivt utslag för de flesta ston.
In Range tävlade mot absoluta eliten i nästan varje start. Som tvååring vann han Pennsylvania Sire Stake och var tvåa i finalen bakom Captain Corey och tvåa även i Breeders Crown-finalen.
Som treåring vann han Muscle Hill, tog andraplats i Canadian Trot, tredjeplats Breeders Crown och Yonkers Trot.
In Range har Muscle Hill som farfar och hans mamma Ilia har även lämnat avelshingsten Long Tom, samt 1.09-travaren Tight Lines med 625.000 dollar intjänat!
Bokning: 4.000 kr. Levande föl: 4.000 USD

INTERNATIONAL MONI

e. Love You – Moni Maker e. Speedy Crown
Det bästa ur två stamböcker!
International Moni tar det bästa ur två världar som son till champion Love You med världens vinstrikaste sto genom tiderna som mamma: Moni Maker!
International Moni var en tidig talang som debuterade som tvåa i Valley Victory i juli som tvååring och sedan aldrig lämnade kulltoppen. Han vann Goodtimes, Carl Erskine, Simcoe Stakes och försök till såväl Hambletonian som Kentucky Futurity.
International Monis debutkull är född 2020 och har varit häpnadsväckande framgångsrik i USA. Per dags datum är han på femte plats i hingststatisiken gällande tvåringar, hack i häl på Muscle Hill och hans debutkull närmar sig två miljoner dollar (20 miljoner SEK) intjänat!
Startprocenten är enorm, 58 av totalt 88 avkommor, har startat och bland miljonärerna i svenska kronor hittar vi Railee Something, International Man, Crantini, You Lucky Moni och hyperkapable trean i Peter Haughton Memorial: Carter Michael Deo.
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl:  USD 8.000

MUSCLE HILL

e. Muscles Yankee – Yankee Blondie e. American Winner
Världsklass – år efter år!
Muscle Hill är en av de främsta tävlingshästarna som visat upp sig  (21 starter: 20–1–0) och han har som avelshingst inte gjort någon besviken.  Tidiga supertalanger som Southwind Frank och Mission Brief kompletteras med världsartister som Marion Marauder och Resolve, samt världsrekordhållerskan Manchego.
Muscle Hill är svår att knuffa från avelstronen. Han fortsätter leverera på högsta nivå och Rebuff räknas som kullens främsta häst, efter att ha varit favoritspelad sexa i Hambletonian kom revanschen i Kentucky Futurity. Tvåårige Oh Well har tagit hem Mohawk Million och närmar sig tio miljoner svenska kronor under sin debutsäsong. Lägg till att äldre stjärnor som When Dovescry fortsätter imponera och har passerat två miljoner dollar intjänat.
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: Endast andelsägare

MUSCLE MASS

e. Muscles Yankee – Graceful Touch e. Pine Chip
På väg mot absoluta toppen!
Muscle Mass framgångar på tunt stomaterial gjorde att han 2014 flyttades till Blue Chip Farms och verk-
ligen fick chansen i aveln. Och som han tog den!
Bland avkommorna finns superhästar som:
Six Pack, *1.07,9 – $1.802.161
Avslutade karriären som dubbel världsrekordhållare!
Plunge Blue Chip, sto, 1.07,9 – $1.246.868
Världens snabbaste 3-åriga sto.
Muscle Mass avkommor fortsätter dominera. Treårige Adare Castle är Kanadas bästa treåring och har passerat en miljon dollar intjänat. Den gränsen närmar sig även VM-loppshästen Lovedbythemasses som ståtar med 25 segrar i karriären.
I Sverige har vi sett topphästar som mångmiljonärerna Guzz Mearas och Muscle Hustle.
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 10.000

SIX PACK

e. Muscle Mass – Pleasing Lady e. Cantab Hall
Tre gånger världsrekord!
Six Pack utsågs till Årets Treåring i USA efter vinster i The Stanley Dancer på 1.08,4 (världsrekord) och Kentucky Futurity 1.07,9 (världsrekord).
Lägg till att han tog hem Allerage Open som fyraåring på 1.08,0 och han ståtade med tre världsrekord genom karriären! Ständigt med Åke Svanstedt i sulkyn vann han även Yonkers Trot, TVG Open, The Matron och många fler stakes.
Karriären innehöll 19 segrar på 35 starter samt 1.973.661 dollar!
Six Packs debutkull född 2021 har varit ute på auktionerna i år och emottogs med stort intresse. Six Packs snitt i Lexington var styvt 350.000 kronor, däribland stoet Stella Volo som ropades in för 250.000 dollar, eller 2,5 miljoner kronor!
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl:  USD 10.000

TACTICAL LANDING

e. Muscle Hill – Southwind Serena e. Varenne
Förväntningarna är enorma!
Tactical Landing hade ögonen på sig redan när han såldes på auktion för dåvarande rekordpriset 800.000 dollar. Som lillebror till superstoet Mission Brief lyckades han leverera på ett fantastiskt sätt med vinster i Breeders Crown, Hambletonianförsök och mot äldre i TVG Open. Tactical Landing vann på 1.08,6 och tjänade 812.300 dollar.
Tactical Landings debutkull är två år 2020 och har imponerat. Hög startprocent, fin bredd och stjärnor som Mambacita som var tvåa i Jim Doherty och miljonärer som Quick Stop, Una Madonna och Southwind Admiral, vilka fört honom upp i toppskiktet bland avelshingstarna gällande tvååringar.
Uppskattningen har också visat sig på årets auktioner: i Lexington snittade Tactical Landing 66.024 dollar och nio av hans avkommor kostade 100.000 dollar eller mer!
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: USD 15.000

WALNER

e. Chapter Seven– Random Destiny e. Ken Warkentin
Debutkullen är förkrossande
Walner var en supertalang som efter världsrekord med 1.09,3 och triumfer i Breeders Crown utsågs till Årets Tvååring. Walner var Hambletonianfavoriten som vann Stanley Dancer Memorial, men sedan aldrig mer kom till start. Han vann nio av tio starter.
Walner tog över tronen med sina tvååringar ifjol, då de tjänade 4,6 miljoner dollar, nästan lika mycket som Chapter Sevens och Muscle Hills fick ihop tillsammans! Succén fortsätter även med andra kullen, vid dags datum toppar Walner statistiken före pappa Chapter Seven och 72 av hans totalt 88 hästar i kullen har startat!
Hans dominans vid Breeders Crown-finalerna i höstas var monumental: Special Way 1.09,6/$806.850 vann för tvååriga ston, svenskfödda Jiggy Jog 1.09,1/$1.234.255 vann för treåriga ston och King of the North 1.08,7/$1.234.255 tog hem finalen för treåriga hingstar!
Populäriteten slår förstås igenom även vid auktioner, i Lexington kostade 27 Walner-avkommor 100.000 dollar eller mer!
Bokning: 6.000 kr.  Levande föl: Endast andelsägare

Avelshingstar World Trot representerar